DUNAREA FT DUNAREA FT

Cauta


Noutati
Restaurarea fatadelor exteriori de reşedinţă a Excelenţei Sale Ambasadorul Italiei
10.09.2011Fatadele exteriori de resedinta a Excelentei Sale Ambasadorul Italiei la Bucuresti   au fost restaurate recent utilizand tehnologia DUNAREA si produsele FASSA BORTOLO . [...] mai mult »

Produse pentru finisari

GRASSELLO DI CALCE-VAR STINS - Pasta de var hidrat

Utilizare:

LAPTELE DE VAR folosit ca MORTAR pe MORTARUL FIN proaspat se intinde cu spatula metalica, pana la obtinerea unui strat neted.Aplicarea ulterioara a materialului confera suprafetei un grad de stralucire crescut.Grosimea maxima de aplicare este de 1 mm.Daca este utilizat ca si coagulant pentru prepararea mortarurilor traditionale,VARUL STINS trebuie amestecat cu nisip si ciment in betoniera, adaugand apa pana la obtinerea unei paste de consistenta dorita.


Livrare:
Pasta in containere de 1 t aproximativ.
Saci de 20 si de 33 kg aproximativ.


Fisa tehnica:
Nu exista
 
IB06- Tencuiala de finisaj pe baza de var pentru interioare cu efect de marmura

Utilizare:

La fiecare sac de 30 kg de IB 06 adaugati aproximativ 12 litri de apa curata  si amestecati in betoniera sau pentru cantitati mici, manual sau cu agitatorul mecanic.Timpul de amestec nu trebuie sa depaseasca 3 minute.Aplicarea tencuielii se face cu spatula mecanica, aplicand materialul in 2 straturi pana la o grosime nu mai mare de 3 mm. Dupa aplicare umeziti si finisati cu o mica mistria de burete. IB 06 trebuie sa fie folosit in stare naturala fara adaugarea unor materiale necorespunzatoare.


Livrare:
Saci speciali cu protectie impotriva umiditatii de 30 kg aproximativ.

Fisa tehnica:
Download fisa tehnica
 
IB15- Tencuiala de finisaj pe baza de var pentru interioare

Utilizare:

La fiecare sac de 30 kg de IB 15 adaugati aproximativ 9,5 - 10 litri de apa curata  si amestecati in betoniera sau pentru cantitati mici, manual sau cu agitatorul mecanic.Timpul de amestec nu trebuie sa depaseasca 3 minute. Aplicarea tencuielii se face cu spatula mecanica pana la o grosime nu mai mare de 2 mm, iar apoi se finiseaza cu mistria de plastic cu miscari circulare.  IB 15 trebuie sa fie folosit in stare naturala fara adaugarea unor materiale necorespunzatoare.


Livrare:
Saci speciali cu protectie impotriva umiditatii de 30 kg aproximativ (granulometrii 1 si 1,5 mm) si de 40 kg aproximativ (granulometrie 2 mm).

Fisa tehnica:
Download fisa tehnica
 
IF18- Tencuiala de finisaj pe baza de var si ciment alb sau gri pentru interioare

Utilizare:

La fiecare sac de 30 kg de IF 18 adaugati aproximativ 11 litri de apa curata  si amestecati  in betoniera sau pentru cantitati mici, manual sau cu agitatorul mecanic.Timpul de amestec nu trebuie sa depaseasca 3 minute, iar materialul amestecat trebuie sa fie utilizat in decurs de 2 oreIntinderea produsului se face cu spatula metalica aplicand materialul in 2 straturi pana la o grosime nu mai mare de 3 mm.IF 18 poate fi aplicat cu masini de tencuit tip FASSA, PFT, PUTZKNECHT, PUTZMEISTER, TURBO sau altele de acest tip, cu avertizarea de a aplica un strat subtire de produs si de a organiza in mod adecvat diferitele fasii de lucru. Dupa aplicare umeziti si finisati cu mistria de burete. IF 18 trebuie sa fie folosit in stare naturala fara adaugarea unor materiale necorespunzatoare.


Livrare:
Saci speciali cu protectie impotriva umiditatii de 30 kg aproximativ .

Fisa tehnica:
Download fisa tehnica
 
IG21- Tencuiala de finisaj pe baza de var si ciment alb sau gri pentru exterioare si interioare

Utilizare:

La fiecare sac de 30 kg de IG 21 adaugati aproximativ 9,5 litri de apa curata  si amestecati  in betoniera sau pentru cantitati mici, manual sau cu agitatorul mecanic.Timpul de amestec nu trebuie sa depaseasca 3 minute, iar materialul amestecat trebuie sa fie utilizat in decurs de 2 ore. Intinderea produsului se face cu spatula metalica aplicand materialul in 2 straturi pana la o grosime nu mai mare de 3 mm.IG 21 poate fi aplicat cu masini de tencuit tip FASSA, PFT, PUTZKNECHT, PUTZMEISTER, TURBO sau altele de acest tip, cu avertizarea de a aplica un strat subtire de produs si de a organiza in mod adecvat diferitele fasii de lucru. Dupa aplicare umeziti si finisati cu mistria de burete. IG 21 trebuie sa fie folosit in stare naturala fara adaugarea unor materiale necorespunzatoare.


Livrare:
Saci speciali cu protectie impotriva umiditatii de 30 kg aproximativ .

Fisa tehnica:
Download fisa tehnica
 
IM560- Tencuiala de finisaj pe baza de var pentru interioare extra-alb

Utilizare:

La fiecare sac de 30 kg de IM 560 trebuie adaugati aproximativ 9,5 - 10 litri de apa curata  si amestecati in comun in betoniera sau pentru cantitati mici, manual sau cu agitatorul mecanic.Timpul de amestec nu trebuie sa depaseasca 3 minute. Este indicat sa adaugati la fiecare sac mereu aceeasi cantitate de apa si sa lasati la odihna materialul pentru aproximativ 10 minute inainte de aplicare. Intinderea produsului se face in general cu spatula de plastic cu miscari circulare, sau, ca alternativa, cu o mistrie de burete. IB 560 trebuie sa fie folosit in stare naturala fara adaugarea unor materiale necorespunzatoare.


Livrare:
Saci speciali cu protectie impotriva umiditatii de 30 kg aproximativ (granulometrii 1 si 1,5 mm) si de 40 kg aproximativ (granulometrie 2 mm).

Fisa tehnica:
Download fisa tehnica
 
IP10- Tencuiala de finisaj pe baza de var si ciment pentru exterioare si interioare

Utilizare:

La fiecare sac de 30 kg de IP 10 adaugati aproximativ 10,5 litri de apa curata  si amestecati  in betoniera sau pentru cantitati mici, manual sau cu agitatorul mecanic.Timpul de amestec nu trebuie sa depaseasca 3 minute, iar materialul amestecat trebuie sa fie utilizat in decurs de 2 ore. Intinderea produsului se face cu spatula metalica avand grija sa se distribuie un strat uniform de material. Finisajul se face cu spatula de plastic cu miscari circulare sau cu mistria de burete.Pe tencuielile de fond neregulate indicam, pentru asigurarea unui efect estetic mai bun, aplicarea a doua straturi de material.  IP 10 trebuie sa fie folosit in stare naturala fara adaugarea unor materiale necorespunzatoare.


Livrare:
Saci speciali cu protectie impotriva umiditatii de 30 kg aproximativ .

Fisa tehnica:
Download fisa tehnica
 
IS510- Hidroimpermeabilitate silosanica

Utilizare:

IS 510 este utilizat cu scopul de a conferi o mai mare hidroimpermeabilitate in tratarea suporturilor precum caramizile cu fata la vedere, marmura, beton si materiale de piatra in general. Poate fi folosit si ca material de protectie al finisarii pentru aplicatii la exteriorul stucurilor decorative pe baza de var, LS 122 sau pentru straturile murale minerale tip RF 100, RM 200, RG 300, dupa cel putin o luna de la aplicarea lor.IS 510 nu modifica transpirarea suportului pe care este aplicat. Penetreaza in interiorul lucrarii tratate si, fara a forma niciun film, mentine aspectul neschimbat. Aplicati cel putin doua maini pe suporturi curate, uscate si compacte.Cea de-a doua mana trebuie aplicata cu tehnica “proaspat pe proaspat”.In cazul unor suprafete puternic absorbante si poroase, aplicati mai multe maini pana la refuz si pana la impregnarea completa in suprafete.In cazul unor suporturi putin absorbante, repetati tratamentul la distanta de 16 ore. IS 510 trebuie sa fie folosit in stare naturala fara adaugarea unor materiale necorespunzatoare.


Livrare:
Cutii de 16 l aproximativ.

Fisa tehnica:
Download fisa tehnica
 
LC5- Glet de finisaj, folosit la finisarea suprafetelor betoanelor, pe baza de ciment de culoare alb

Utilizare:

La LC 5 se adauga aproximativ 40% apa curata (aproximativ 13 litri pentru fiecare sac de 33 kg) si trebuie amestecat manual sau cu agitatorul mecanic.Prelucrarea manuala se face cu spatula mecanica cu miscari in sens vertical si orizontal.Retusurile ulterioare se fac atunci cand prima mana nu este inca complet uscata.Prelucrarea la instalatie, indicata pentru suprafete mari in spatii complet libere, se face cu o instalatie de amestecare si pulverizare usor de procurat din comert, care functioneaza pe baza unui compresor cu capacitate de aproximativ 2.000 litri/minut la presiunea de 6-7 atmosfere.Netezirea tavanelor se face cu spatule speciale montate pe o stinghie astfel incat sa permita lucrul de la sol fara ajutorul scarilor sau al schelelor.Materialul este preparat in recipientul de amestecare al masinii si apoi este pulverizat pe tavane si pereti, avand grija sa distribuiti un strat uniform.Finisajul se efectueaza  atunci cand primul strat nu este inca complet uscat.Aceasta ultima operatiune poate fi eliminata atunci cand se doreste o finisare gen coaja de portocala, care daca nu este deteriorata de ulterioarele lucrari de santier, nu are nevoie de ulterioare lucrari de decoratiuni.LC 5 trebuie sa fie folosit in stare naturala fara adaugarea unor materiale necorespunzatoare.


Livrare:
Saci speciali cu protectie impotriva umiditatii de 33 kg aproximativ.

Fisa tehnica:
Download fisa tehnica
 
LC7- Netezire pe baza de ciment de culoare alba

Utilizare:

La LC 7 se adauga aproximativ 45% apa curata (aproximativ 15 litri pentru fiecare sac de 33 kg) si trebuie amestecat manual sau cu agitatorul mecanic.Prelucrarea manuala se face cu spatula mecanica cu miscari in sens vertical si orizontal.Retusurile ulterioare se fac atunci cand prima mana nu este inca complet uscata.LC 7 trebuie sa fie folosit in starea naturala fara adaugarea unor materiale necorespunzatoare.


Livrare:
Saci speciali cu protectie impotriva umiditatii de 33 kg aproximativ.

Fisa tehnica:
Download fisa tehnica
 
LC9- Glet de finisaj, folosit la finisarea suprafetelor betoanelor, pe baza de ciment de culoare gri

Utilizare:

La LC 9 se adauga aproximativ 32%  apa curata (aproximativ 10,5 litri pentru fiecare sac de 33 kg) si trebuie amestecat manual sau cu agitatorul mecanic.Prelucrarea manuala se face cu spatula mecanica cu miscari in sens vertical si orizontal.Retusurile ulterioare se fac atunci cand prima mana nu este inca complet uscata.LC 9 trebuie sa fie folosit in starea naturala fara adaugarea unor materiale necorespunzatoare.


Livrare:
Saci speciali cu protectie impotriva umiditatii de 33 kg aproximativ.

Fisa tehnica:
Download fisa tehnica
 
MALTA FINA MORTAR FIN - Mortar fin pe baza de var pentru tencuieli interioare

Utilizare:

Aplicati cu spatula metalica pana la o grosime maxima de 3 mm.Dupa aplicare, umeziti si finisati cu o mistrie de burete.Unde este prevazuta finisarea ulterioara cu aplicari murale sau stucaturi decorative caracterizate printr-o anumita duritate, este indicata adaugarea la MORTARUL FIN din ciment (aproximativ 7-10%) si/sau AG 15 (aproximativ 5%) in functie de rezistentele cerute si verificand in acelasi timp aderenta.In orice caz este preferabila aplicarea straturilor murale sau a stucaturilor decorative direct pe tencuiala de fond.Folosirea unor produse decorative precum stucaturi, straturile, etc., caracterizate de o anumita duritate, poate provoca dezlipirea MORTARULUI FIN de tencuiala de fond.


Livrare:
Pasta in containere de 0,5 t aproximativ.
Saci de 25 kg aproximativ.


Fisa tehnica:
Download fisa tehnica
 
RB051- Tencuiala pentru mortar pe baza minerala pentru exterioare si interioare

Utilizare:

La fiecare sac de 40 kg de RB 051 trebuie adaugati aproximativ 14 litri de apa curata  si amestecati in comun  in betoniera sau pentru cantitati mici, manual sau cu agitatorul mecanic.Timpul de amestec nu trebuie sa depaseasca 3 minute.Este indicat sa adaugati la fiecare sac mereu aceeasi cantitate de apa si sa lasati sa se odihneasca materialul timp de 15 minute inainte de aplicare. Materialul amestecat trebuie sa fie folosit in decurs de 2 ore.Intinderea produsului se face cu spatula metalica avand grija sa se distribuie un strat uniform de material.RB 051 trebuie sa fie folosit in stare naturala fara adaugarea unor materiale necorespunzatoare.


Livrare:
Saci speciali cu protectie impotriva umiditatii de 40 kg aproximativ .

Fisa tehnica:
Download fisa tehnica
 
SUPER STUCCO- Stuc MORTAR de umplere pe baza de gips pentru pictori si decoratori.

Utilizare:

SUPER STUC este utilizat ca material de netezire pe tencuieli interioare pe baza de var si gips pentru realizarea unor suprafete netede. Poate fi, de asemenea, utilizat pentru netezirea unor tencuieli pe baza de var si ciment, atata timp cat acestea sunt suficient de stagnate. In locuri umede este de evitat folosirea SUPER STUC. Fiecare sac de SUPER STUC de 10 kg trebuie amestecat cu aproximativ 6 litri de apa curata (fiecare sac de 5 kg trebuie amestecat cu aproximativ 3 litri de apa) si amestecat manual sau mai bine cu agitatorul mecanic.  Prelucrarea se face cu spatula mecanica cu miscari in sens orizontal si vertical.Retusurile ulterioare se efectueaza atunci cand prima mana nu este inca complet uscata. Grosimea materialului nu trebuie sa depaseasca 3 mm. Mortarul, dupa amestecarea cu apa, trebuie sa fie aplicat in timp de o ora si jumatate. Inceputul intaririi depinde de conditiile de mediu si de puterea de absorbtie a substratului. SUPER STUC trebuie sa fie folosit in stare naturala fara adaugarea unor materiale necorespunzatoare.


Livrare:
Saci speciali cu protectie impotriva umiditatii intre 5 si 10 kg aproximativ .

Fisa tehnica:
Nu exista
 
ZL25- Tencuiala de netezire pe baza de var si gips pentru interioare

Utilizare:

La ZL 25 trebuie adaugati aproximativ 12,5 litri de apa curata pentru fiecare sac de 25 kg  si trebuie amestecat  manual sau mai bine cu agitatorul mecanic.Lasati sa se odihneasca timp de 10-15 minute inainte de aplicare.  Prelucrarea se face cu spatula metalica cu miscari in sens orizontal si vertical. Retusurile ulterioare se efectueaza atunci cand prima mana nu este inca complet uscata. Grosimea materialului nu trebuie sa depaseasca 3 mm. Mortarul, dupa amestecul cu apa, trebuie sa fie aplicat in decurs de 1 ora. Inceperea intaririi depinde de conditiile de mediu si de puterea de absorbtie a substratului. ZL 25 trebuie sa fie folosit in stare naturala fara adaugarea unor materiale necorespunzatoare.


Livrare:
Saci speciali cu protectie impotriva umiditatii de 25 kg aproximativ .

Fisa tehnica:
Download fisa tehnica
 
ZM136- TENCUIALA si gletuirea pe baza de ipsos pentru interior

Utilizare:

Se imprastie continutul unui sac de 25 kg de ZM 136 in aproximativ 16 litri de apa curata si se amesteca cu mana sau mai bine cu agitatorul mecanic pana la omogenizarea completaOperatia se face cu o spatula metalica cu treceri in sens orizontal si vertical. Urmatoarele treceri se efectueaza atunci cand prima mana nu este inca uscata definitiv. Aplicati o grosime de minim1 mm de produs de gletuire si de 5 mm de tencuiala pe zidarie. Mortarul, dupa ce se amesteca cu apa trebuie sa fie aplicat in aproximativ 30-40 minute. Inceperea intaririi care in conditii normale este de aproximativ 50 de minute, depinde de conditiile ambientale si de puterea de absorbtie a substratului.ZM 136 trebuie folosit in starea originala fara sa se adauge alte materiale.


Livrare:
Saci speciali cu protectie contra umiditatii de aproximativ 25 kg.

Fisa tehnica:
Download fisa tehnica
Home | Despre noi | Produse | Sisteme | Evenimente | Download | Contact

Copyright @ DUNAREA FT 2010
Vizite azi: 0
Vizite total: 348455